Telegram Hakkında

Telegram’da “Etkin Oturumlar” Ne Demektir?

Telegram’ın bir mesajlaşma uygulaması olmasının yanında, birbirinden farklı ve işe yarar özellikleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Telegram oturumunuzu internete bağlı olan bütün cihazlarınızdan açıp, telefonunuza ihtiyaç duymadan kullanabiliyor oluşunuz.

Bu oturumları aynı anda ve dilediğiniz kadar cihazdan açıp kullanabiliyorsunuz. Bu da mesela siz bilgisayar başındayken telefonunuzun şarjı bittiğinde iletişiminizin kopmamasını sağlıyor.

Etkin Oturumlar Nedir?

Telegram hesabınızı açmış olduğunuz cihazlarınızın her birisine “oturum” denir ve etkin oturumlar, o esnada Telegram hesabınıza giriş yapılan ve erişimi bulunan cihazlar anlamına gelir.

NASIL SONLANDIRIRIM?

Telegram etkin oturumlarını sonlandırmak, o an elinizdeki cihazdaki oturumunuz dışında tüm oturumları kapatmanızı sağlar.
Yani toplu kullanıma açık bir bilgisayarda açık unutmanız durumunda telefonunuzdan kolayca oturumunuzu kapatabilirsiniz.

    1. Bunu yapmak için Telegram ana ekranınızın sol üstünde bulunan menü düğmesine basın.
    2. “Ayarlar” seçeneğine basın.
    3. Açılan ayarlar ekranından “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneğine basın.
    4. Biraz aşağıya indiğinizde “Güvenlik” başlığı altında “Etkin Oturumlar” yazısını göreceksiniz. O seçeneğe basarak içine girdiğinizde o an açık olan oturumlarınızın listesini IP Adresi – Konum – Kullanılan cihaz gibi bilgilerle birlikte görebilirsiniz.
    5. Ve en üstte kırmızı renkteki “Diğer Tüm Oturumları Sonlandır” butonu ile de tüm oturumları sonlandırabilirsiniz.

Telegram ile güvenli mesajlaşmalar dileriz.

31 Aralık 2019 Tarihli Güncelleme İle “Etkin Oturumlar” seçeneği bulunduğu yerden kaldırılıp, direkt “Ayarlar”ın içine “Cihazlar” ismi ile yerleştirilmiştir. Bilginize.



İlginizi Çekebilir